Saturday, 26 January 2013

My routine skincare everyday

Salam dan apa kabo..ngah wat pe? Raini blog jap sambil tgk American Idol (12) Audition bersama hubby and my dotter..iklan jek sambung blogging heheh..

Terlintas nak cite skit tentang routine skincare Raini setiap hari ni sbb tadi banyak gak yg kol tanya pasal Tabita ni contoh soalan soalan yg dorang tanya..fuh..xpe Raini jawab je la dgn ikhlas kan walaupun kat blog ni acap kali Raini bercerita ttg Tabita ni.

-  ada yg tanya x original nak tau mcm mana ye? (Raini tak pernah tgk yg tak original mcm mana sbb Raini beli dgn my sis. My sis ni dia mmg ambil straight dari Jakarta..dia ni dah lama guna produk Tabita ni. Jadi belila dari sources yg paling kita percayai)

-  ada yg tanya kl kulit berjerawat kene pakai cream jerawat Tabita sekali ke?
Mengikut ramai customer yg Raini pernah jual Tabita skincare amat membantu kulit mereka menjadi lebih baik dari sebelum ni. Raini takde la pengalaman sendiri sbb bukan type skin berjerawat. Pakai je dulu set skincare tu kl rasa tak puas hati sgt tu barulah guna cream jerawat,)

-  ada yg tanya akak pakai set exclusive je ke? Ada tak pakai cream lain? (Aah akak pakai set exclusive..dan akan pakai 3 cream (siang, malam dan special..tlg baca kat bawah ye). kalau nak di bandingkan harga Regular set (320.00) dan exclusive set (350.00) so berbaloi lagi la beli exclusive kan.

-  ada yg tanya kalau kluar bole pakai makeup tak dlm proses peeling tu?
(Saya tak pakai makeup masa process peeling tu..tp pakai BB cream la for UV protection..dan akak buat dono jek bila keluar.jgn dilayan sgt perasaan tgk muka kita peeling ye)

-  ada yg tanya akak ada jual trial set tak? (alahai sorila dik akak tak jual trial set ke economy set ke..tu suma set yg dorang sendiri buat. Raini jual only original packing. I am concern on the hygene ye uols..tak sanggup guna trial set yg Raini tak tau kebersihan org yg menjual tu)

Walaumcmana pun Raini faham. Raini dulu pun mcm tu tanya my sis Hanie Anwar la mcm mcm kan..

ok mai Raini cite dulu my skincare routine ok..

Everyday waktu pagi
1. cuci muka dan leher dgn facial soap
2, lepas tu tepek toner kat muka dan leher
3. dah tu sapu la cream siang (ambil cikit dan letakkan kat tapak tangan, sprinkle skit air kat cream tu baru la sapu rata kat muka dan leher)

*Bila solat, Raini basuh muka gak dgn facial soap Tabita ..tu yg cepat abis my facial soap

Everyday waktu malam
Ulangi steps mcm waktu pagi kecuali krim tu pakai krim malam la..

*Selepas 2 bulan pakai tu ok dlm 1 minggu Raini akan gantikan nite cream ni dgn special cream 2 kali. Raini pakai special cream to make my skin feel a little moisture tak kering gitu..its help la kan..

Bila keluar rumah masa weekend, Raini tepek BB cream je..lepas tu loose powder Tabita la. Pakai BB cream sbb nak uv protection. Kenala wat camtu sbb kulit asia ni paling senang dpt pigmentation kan..apatah lagi bila kulit dewasa mcm saya ni ahaks...

* Tang toner tu kadang2 Raini pakai kadang2 tak..kalau uols rasa pedih sgt masa apply kat muka bila proses peeling tu..kurang kanla consumption toner tu.

Itula Raini nye skincare step hari hari..Raini bole bercerita ttg apa yg Raini lalui je la..kalau yg tanya over tu Raini tak tau la ckp..ori ke tak ori ke, ada kesan negative ke pakai produk ni..so far Raini pakai ok..my sis yg pakai 5 taun tu pun ok je..

ok tu je la sekarang sbb dotter dah ajak booboom..

Selamat beristirehat.

Wednesday, 23 January 2013

Sprinkle skit air

Salam Maulidul Rasul...dan selamat pagi suma cuti wat pe..ahaks mcm biasa la Raini my hubby and dotter masih tidur lagi..time mommy berblog heheh sblm p masak..

Apa lagi tips tabita la Raini nak bagi uols..bukan apa smlm Raini dpt byk call dan sms la kan drpda mereka yg nak beli loose items smbil tu berborak la pasal pengalaman dorang guna tabita. Ada yg pakai baru 2 bulan katanya cream siang dan malam dah abis..satu lagi selepas 2 minggu tu dia tak suka sgt apply cream sbb cream sgt berminyak katanya..mcm ni la sbnrnya dia bergantung pada sapa u beli tu ada tak dia advice u mcm mana nak guna cream tu..

Mcm Raini my Xperience la I yg cite..so uols bole apply atau tak..cream dia pekat sgtkan sprinkle la skit air..letakkan seciput cream tu  kat tapak tgn dan sprinkle la air cikit dan mix kan sblm apply kat muka dan leher tu..ha baru la sekata..mcm Raini apply lebih skit kat dahi tu ahaks sbb dah nampak garisan garisan kedut manja ngeh ngeh..best nye Tabita ni mmg wat garisan2 tu tak nampak dah..sukanye heheh..ade perubahan sukalah kan.

Bila uols beli dgn Raini..i ni rajin mulut skit samada I ckp la mcm mana nak apply cream yg pekat tu..atau uols bole baca kat my blog ni entry2 i ni kan..thanks to my sis Hanie Anwar dia yg bg tips tu pada i tau..tula kan suma dari pengalaman...now I am sharing with u gals and guys..

Ramai gak guys pun beli gak kat Raini ni..mula mula malu jek kata lah nak beli utk isteri la kan ..lama lama berborak kuar "i pun pakai" takpe dik it is ok to all gender..kita nak kulit yg cantik kan..dgn moto cpt jek dtg ambil..tak yah malu malu we are same level ahaks..so Tabita ni bukan utk pompuan jek..

So anyone tak kira la u pompuan ke lelaki bole jek pakai this produk..try la mana tau bole fix our skin to be better..mcm Raini cuba jek dulu.

Ok skang ni Raini ada lagi 5 exclusive sets tinggal..sebenarnya baru masuk stok tp cepat abis la Tabita ni..so kene cepat la ye suma..first come first serve mcm tu.

Ready Stok
5 x exclusive sets
2 x body lotion
1 x day cream (25 gm)
1 x day cream (40 gm)

kalau nak beli loose items yg lain lain u can go to my sis blog http://www.myieshabeautyblog.blogspot.com/

She is base in KL so she can post for you..harga cantik. She is also a user yg dah bertaun pakai produk ni dan dia gak la my agent..hehhe her number is 0123065012. Kalau u call dia tak jawab tu maksudnya dia fly la tu..keje nye terbang di angkasa heheh

ok chow dulu.

Tuesday, 22 January 2013

Nak cite skit


Salam semua..tgh tgh wat keje ofis leh stop jap heheh boring tgk kertas keje..so xpe kita blog jap..skrg ni Raini kat Melaka...keje la..ofis..tapi ofis i bukan kedai jual Tabita ye ahaks..ofis i ni pejabat..bukan apa ramai yg sms Raini ingat I ada kedai..

Wait...I ni user Tabita dan jual Tabita suka suka jek..i xde kedai dear suma..i ni mobile so bila i kene travel Melaka office so bole la org Melaka beli Tabita dgn I sbb I angkut skali stok Tabita tu bersama-sama kemana I pegi..tula pasal ada jap kat Kluang, JB, Melaka dan KL la..disbbkan travel sana sini tu yg angkut stok tabita tu..so jangan silap la ye I takde kedai jual kosmetik..tapi mmg ada cita cita nak jadi kaya hahah..bercerita ttg jual kosmetik ni kalau tgk hari hari kat Wanita Harini TB3 tu..mcm mcm jenama kosmetik la dan produk utk kesihatan brand local ada kan..nak ketawa ada gak sbb org yg introduce nye muka mcm kene injit jek..bengkak bagai..cantik ke kalau dah bengkak2 tu?..indah kabo dr rupa la ..alahai Raini kalau mcm tu mmg tak guna la produk tu sbb owner brand tu tak melambangkan produk nye..lawak gak..yg jual slim produk lak badan gempal gempal lak ish ish..tak guna produk sendiri ke..tu pendapat Raini la..sorry jgn marah la ye..mungkin pendapat anda lain kan..

Bagi Raini simple jek produk skincare ni..kalau yg nak jual tu prepare la skit diri tu dgn produk anda kan..sejujurnya la..sbb manusia ni mmg suka buat perbandingan..mcm Raini suka pakai Tabita bukan Raini nye produk pun..tp mmg terbukti it does changes to me..skin texture sy lebih baik bila dah pakai..cuma kedut kedut kat mata tu dah tak bole nak buat pa..sendiri kene ingat la letak eye cream kan..ahaks we cannot change the nature tul tak..yg penting pakai makeup bole sekata dan juga muka nmpk radiant dan tak kering dan kusam..that's wat Tabita does to my skin. Satu lagi pores Raini dulu terbuka skit skit gak..tp bila pakai Tabita facial set ni mengecil liang pores ni..Reading my Xperience ni kalau uols nak beli bole jek..no enforcement pun..sendiri menilai la..sbb Raini pun sebelum guna nilai sendiri nak pakai ke tak..I sbb my sister dah guna bertaun taun so on je la kan. For u gals yg takde org yg u kenal dah pakai kene la rajin skit baca blog blog mcm saya ni..at least can help u decide.

Satu lagi produk ni masa awal pakai mmg peeling tp dlm 2 ke 3 minggu jek..kalau Raini 2 minggu jek tinggal peeling skit2 tak nampak kalau pakai bedak..tp mmg cerah kulit..kulit mati suma kene peel ahaks..siap Raini bole tarik sendiri peeling2 tu huhu..sapa yg baru nak guna tu kalau ada majlis tunggu la dulu lepas majlis tu leh la guna..bukan ape takut la kalau kene peeling mcm Raini mak aii peeling mmg teruk. kulit umur org tua mcm tu kot...so use your sense ok heheh..Raini dulu pun my sis yg dah lama guna tu suggest tunggu after my event tu baru la pakai..so kene sabar la ye korunk suma.

ok stok Tabita skrg mmg ada..inbox me k atau leh je koling2 mcm tu..

Chow dulu ada org dtg nak pasang unify..

Friday, 18 January 2013

5 Months Dah..




Salam dan happy weekend..feel a little bit boring this morning..now 8 am on Sat..hubby and dotter still sleeping besela kalau time cuti cuti ni dorang bangun lambat..Raini mmg jenis yg bangun pagi lepas solat subuh dah mmg tak boleh tidur lagi..while waiting for them to wake up.. i have time to blog heheh

Wat to blog yek..ok besela this blog was created in order for me to share my experience using Tabita skincare and the place you can also buy the product. No enforcement ngeh ngeh..

This morning after I washed my face with Tabita facial soap..teringat lah it has been 5 months now I am using the product..a keeper i rasa..no need to hunt other product at the moment la..huhu so far this product has been good to me.

Let starts from the beginning ye.. how the history begins..ahaks..I am sharing this because so many women yg interested watsupp Raini for more info kan..mls tul Raini nak type panjang panjang ni kat phone so I write my experience down la ye..

Actually if you all rajin mmg banyak entries dlm blog ni yg Raini ceritakan about my experience..rajin tak rajin je kan..anyway jom sambung balik la..

THE STORY BEGINS..with my lovely sister..gambar kat bawah ni dia la..
she is the user of Tabita until this day..cerita dia mcm ni..i nmpk skin texture dia look good so i pun tanya la what did u do to ur face..any vitamin C or collagen ke?




Minah ni mmg tempat kita org consult about beauty products. Raini dgn we ols nye younger sister Aida Anwar mmg sll la observekan apa la pramugari Mas ni pakai huhu..mula mula tak nak bgtau la konon..dah abis kita org siasat..akhirnya bgtau gak.. kasihan kan kita org ni duk sibuk mencari produk muka yg sesuai..my sis sll la pergi Jakarta  ambil stok..so dari dia la I beli..ORIGINAL la ..dia pakai mesti la nak yg product ori..yg FAKE pun Raini tak pernah la tau mcm mana sbb my source I trust my sis jek..I tak beli dgn org lain..Pramugari pramugara Mas mmg dah lama pakai this product..they just didnt tell u jek tapi lama kelamaan when people asked them to buy for them tu yg jadi punca pendapatan tu ..alhamdulillah la for her kan..

Ada juga usha usha blog org lain..kebanyakkan ok Raini tgk mmg kadang2 testimonials ntah ape ape gimmik je lebih kan..so kita kalau nak beli kene beli drpda org yg kita percaya..jangan simply beli jek..

ok sambung balik..Raini pakai last year August masa bln puasa gitu..nak cantik masa Raya la konon. Actually kulit Raini ni ok jek jerawat tu dtg masa period jek..tapi kulit kusam la dan juga kering..well my age la yg punya angkara kan..huhu dah tua setengah abad ahaks..kl klr rumah tak pakai make up mmg la nmpk kusam sgt..kene tepek foundation gitu.

So my sis suggested why not I try Tabita. so try la ..

FIRST 4 DAYS Raini pakai alamak muka start tegang, started peeling...tapi buat dono je la. Bila apply facial soap, kulit mmg nampak cerah..tapi rasa la pipi mcm kene gigit semut nye..mcm gedik gedik..lepas basuh muka tu..Raini biarkan lembab la ..pakai toner dia alahai peritla skit..pedih siot huhu..tapi mental tu dah bersediakan sbb dah diberitahu my sis sblm tu..Lama kelamaan I feel ok je lak guna toner tu..tapi pengalaman terloncat loncat tepek kapas kat pipi tu nak menahan pedih toner tu besela .lepas tu pakai la cream dia.

Pengalaman perit dan peeling tu for me hanya 2 minggu jek..nampak la peeling kat muka dah hilang..kulit baru timbul..huhu masa tu suka sgtla tgk kulit muka dah ada perubahan..kulit tak kering lagi..pigmentation nmpk pudar..kusam tu dah hilang la..my hubby pun tgk mmg nmpk perubahan..seronok rasa la kan..sbb tak payah la tepek foundataion skrg ni kalau kluar yg penting Raini pakai UV BB cream jek..brand ape ape je la..kl nak lagi smooth skit tampal loose powder je la. Sape penggemar make up ni..mmg Raini rasa berbaloi la pakai product skincare ni sbb bila pakai makeup nmpk warna muka sekata la..xde la nmpk dahi tu kering jek kan bila tepek bedak.

Dah ada perubahan gitu so Raini continue la pakai sampai hari ni..well that the story how I start using Tabita and till now still using it.. I am very comfortable with this product ke mana mana Raini pergi mesti bawak skali travel benda alah ni..tak bole la tanpa this skincare..smpi ke hari ni Raini dah pakai 2 exclusive sets..baru tukar 3 minggu lepas pada set yg kedua ni..rasanya abis dlm March la kot. Lama juga la bole pakai yg exclusive set ni 3 ke 4 bulan depending on how ur consumption la kan.

So Raini hopes uols yg baru nak pakai skincare ni do gather some info first ye..be prepared with the experience you going to face..kalau tak sesuai tu use ur own guts to decide la kan no one force you to use it so no one also can force you not to stop. Bagi Raini insya Allah semua ok..tapi perlu ingat not everyone will face the same experience like me..rambut hitam tapi kulit jenis lain lain ye suma..harap ada perubahan yg baik pada wajah uols suma.

so rumusannya.."on hindsight, I believe this is the best skincare product so far" hehe tu yg Raini experience la

ok to anyone interested can inbox ye..Raini pun ada juga jual skincare ni especially kat area JB dan Melaka can contact I la..kalau kat area KL tu u may contact my sis tadi

Raini Anwar 0163280601 (area JB dan Melaka u can call me)

Hanie Anwar 0123065012  ( Area KL dan utara bole juga go to her blog for more info.. http://www.myieshabeautyblog.blogspot.com/

Ok lastly..make sure you buy from the trusted source..

Dotter dah bangun kene prepare breakfast la ape lagi.

Chow luv Raini

Wednesday, 9 January 2013

Update stock

As salam semua warga blog..wat pe tu..Raini hari ni amatla rasa penat yela keje ofis lepas tu keje umah lepas tu layan family..hmm ni tengah type sambil baring ni..heheh

Saja la sebelum tidur nak update stock
ada 2 set exclusive set lagi yang ada..

Loose item ada day cream (25gm), day cream (40gm)

so anyone interested can inbox/sms ke.

Raini kat area JB uols bole collect di Austin dekat dgn Bandar Dato Onn. Kalau di Melaka, Raini travel normally hari Isnin atau Selasa..so peminat Tabita kat area2 ni u can give me a call ye kalau interested.

Ok la jom tido mata dah nak tertutup.

Friday, 4 January 2013

Belum terlambat ucapkan Eppy New Year kan

Salam and hi everyone yg drop by kat my blog "Happy New Year" I hope this year and future will be bless by Allah ok..For Raini..hopefully i akan sentiasa sihat melayan keluarga dan importantly taking care of myself my needs la juga kan..so kecantikan luaran dan dalaman ni mesti jaga la..for our own good..sorry gambar tak clear sgt..guna smart phone murah huhu..anyway ni la Raini..yg menempil tu my dotter sama sibuk nak ambil gambar. My intention for this blog ialah to share my experience about using Tabita..sambil tu kalau i ada stok I sell them too..kalau rajin FB bole usha I kat sana gak hehe type je Tabita skincare Johor dan Melaka..keluar la nanti page tu.


Ceritanya sama saja..perempuan ni mmg sgtla terlebih rajin tang kecantikan ni..Uols drop by kat blog ni mesti nak cari info ttg Tabita kan..sama je mcm Raini ni sebelum pakai Tabita mmg hari hari google kat internet nak mencari site2 yg cerita pasal Tabita..banyak jumpa site org jual Tabita dan semua testimonial Raini baca ahaks..kadang2 entah apa-apa nye testimonial jek yg diletakkan disitu..layan je la kan..guna la otak sendiri kalau site tu bole dipercayai atau tak ..dorang ni marketing je lebih..ada juga site user Tabita yg Raini baca..ada la dorang bagitau beli kat mana..p la usha blog yg ada jual Tabita tu..ada yg hmm harga tak masuk akal..google lagi dan lagi sampai la puas hati dapat info yg kita nak.

Tapi mcm Raini my sis Hanie dah guna so dari situ I terus beli dr dia Tabita ni..she is a flight crew yg mmg dah guna product ni..dan dia jugalah yg jual..skrg ni dia ada preorder listing go to her blog  http://myieshabeautyblog.blogspot.com/ harga dia tak silap RM330.00 kalau pre order. Tapi kalau uols kat area JB and Melaka ni at the moment, I have in stock Tabita exclusive RM350.00 skrg tapi uols kene ambil sendiri from Austin JB dan di Melaka bole collect kat area Taman Bukit Rambai atau Rambai Jaya. 

4 exclusive sets
1 day cream (25g)
1 day cream (40g)

Sape sape yg interested bole pm Raini ye..sllnye mmg Tabita ni mmg cpt jek abis..

ok chow dulu ye..nak fikirkan lunch ape nak buat heheh